Hold me secure in flight

Intervjun gick bra. Tror jag. Kanske. Något slags post-tenta (eller varför inte post-dejt) fenomen har dykt upp. Direkt efteråt kändes det bra, men ganska snabbt smög sig tvivlet in. Gick det verkligen bra? Kan de verkligen ha gillat mig lika mycket som jag gillar dem? Var jag inte osedvanligt tramsig? Men samtidigt stel och trist?

Bah.

Nästa steg är auskultation på avdelningen den 14:e. Då får jag vara med på obduktion och sedan luncha med ST-läkarna. Kul! En av mina tre rivaler (vi är fyra utvalda av tio sökande) kommer vara där samtidigt. Jag tror att de andra två kommer vara där nu i veckan. Att vara sist ut kan vara bra. Frågan är hur jag klarar mig i jämförelse med min konkurrent Tobias som kommer dit samtidigt. Första tanken var att jag hoppas han är en riktig kuf så att jag framstår som ett socialt geni i jämförelse, men sedan tänkte jag om. Det är bättre om han är trevlig så att alla minns dagen som en positiv upplevelse där det flyter på – om han är kufig är det risk att vi oavsiktligt associeras med varandra när de ska tänka tillbaka på oss.

Det jag funderar mest på är vad jag ska ha på mig. Under intervjuerna kändes det naturligt att ha något aningen mer formellt på mig än vad jag brukar klä mig i (dvs jeans och t-shirt), men det blir annorlunda på avdelningen. Aningen formellt kan kanske vara bra, men samtidigt ska man smälta in i läkargruppen och låta personligheten slå igenom lite mer. Jag behöver alltså något som signalerar flera motstridiga saker samtidigt:

 • Att jag kan obducera utan att må illa
 • Att jag kan ställa mig upp i domstol eller framför random grupp människor och prata utan att svimma eller fippla med nycklar
 • Att jag berättar snuskiga skämt så fort ingen aktivt hindrar mig
 • Att jag kan baka världens godaste muffins och kakor (så fort jag skaffat en glassmaskin så jävlar är jag unstoppable)
 • Att jag skriver bra och korrekta intyg
 • Att jag skrattar mycket och ofta åt lite vad som helst

Så… öh… nån slags skjorta eller så, kanske? Tips mottages tacksamt. Stilkänslan försvinner så fort när man tillbringar 90% av sin vakna tid i vit illasittande pyjamas.

Imorgon skall jag vara primärjour på akuten. Större delen av dagen är vi två stycken, men under dagens första tre timmar är det bara lilla jag. Jag har fått en introduktionskväll men på grund av administrativt snafoo så skall jag alltså klara mig ensam nu. Det går nog helt ok så länge det bara är akuten, men kommer det frågor från huset så gömmer jag mig någonstans.

Jag slutar klockan nittonnollnoll och efter att ha sköljt bajset ur håret (ja, livet på sjukhus är sannerligen nonstop glamour) så tänkte jag och Anders bli shitfaced ute på stan. Det kan tänkas att vi blir några stycken, men vi blir gärna fler! Tanken är att grunda med vin hos A och därefter bege sig ut på stan, kanske till Invito. Någon som vill hänga med? You owe me, eftersom ingen ställde upp och lunchade med mig i Stockholm (jag fick äta alldeles eeeehehehensam, era jävlar). Så kom med nu!

3 kommentarer

 1. drnever said,

  08 juni 2010 den 23:20

  Fanns det inte en serie på TV4 om en kvinnlig obducent? Hon passade faktiskt in på allt utom bakningen. Synd bara att jag inte exakt kommer ihåg vad hon hade på sig. ;)

 2. Sofia said,

  09 juni 2010 den 11:03

  Hmm… Crossing Jordan (Jordan Rättsläkare) kanske? Jag följde den ett tag och tyckte den var helt ok faktiskt, men sen började avsnitt sändas på konstiga tider osv så jag tappade bort den. Plus att huvudpersonen började bli mer krånglig än intressant. Och jag är allergisk mot dåligt utförda will-they-or-won’t-they-kärleksintriger (undantag: X-files). Sätt på varandra och gå vidare med handlingen, det är min devis.

  Tror att hon hade en snygg skinnjacka. Det vill jag också ha men här i Norrland har veganerna bombat alla skinnaffärer så det är svårt att få tag i.

 3. drnever said,

  09 juni 2010 den 18:25

  Den var det! Bones har också rätt bra will-they-or-wont-they-spänning. Jag har också något vagt minne av en skinnjacka, och någon kortärmad skjorta?
  Du kanske kan ta trenchcoat istället? Det är ju ändå trendigt och skinnjacka kanske är lite varmt nu. Svårt att hitta den perfekta dessutom, även utan bombade affärer. Visste inte att det fanns så många veganer i Norrland?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: