TANSTAAFL

Imorgon åker jag till Stockholm för en uppföljande intervju på Rättsmedicinalverket (det kan tänkas att jag inte alls nämnt att jag söker ST där, men så ligger det i alla fall till) på eftermiddagen.

Detta innebär att jag kommer driva planlöst inne i stan från 12 och fram till sisådär 14:30. Detta leder osökt till en av livets större (och ständigt återkommande) frågor:

Anyone for lunch?

Det är tråkigt att äta ensam, så finns det någon läsare här som befinner sig i Hufvudstaden imorgon och kan tänkas förbarma sig över mig – hör av er!

10 kommentarer

 1. Bek said,

  01 juni 2010 den 07:46

  Anyone for lunch? som Hannibal Lecter sa.

  Det tog mig åtta sekunder att komma på vad rubrikens förkortning syftade på. Men jag vill hävda att det borde vara TINSTAAFL.

  (Din mamma etc.)

 2. Bek said,

  01 juni 2010 den 07:49

  Eller så är det en ort i Sydafrika.

  De citizens off Tanstaafl hääs de right to proutect demselves from de hostile natives, no mädder wååt de preesident sehs, declares white supremacist Jaan de Floobelhouver.

  (Din mamma är en staafl-tant. Gissa vad det betyder på boerska.)

 3. drnever said,

  01 juni 2010 den 11:53

  Blåbär vid Odenplan är ett jättebra lunchställe! Eller om du gillar sushi så har de sushibuffé på China restaurant i Hornstull. Kan tyvärr inte erbjuda mina tjänster som lunchsällskap… Och glassen i Gallerian är magisk. Eller ja, ”gelaton” :)

 4. drnever said,

  01 juni 2010 den 11:56

  Fast du kanske redan har koll, kom jag på. Jag bara utgick från att kom långväga ifrån…

 5. KatBat said,

  01 juni 2010 den 19:35

  Befinner mig tyvärr i fel stad. HAde det varit RMV i Gbg hade vi kirrat en lunch på ..eh..öststatssjukhuset östra….

 6. Mårr said,

  03 juni 2010 den 18:31

  Varför har vi inget rättsmedicinalverk i Karlstad? Jag vill äta lunch med dig! :)

  PS: Hur gick INTERVJUVN (som vissa plägar uttala det)?

 7. Sofia said,

  03 juni 2010 den 21:33

  Anders: Jag håller mig till TANSTAAFL eftersom det var så det skrevs i ”The Moon is a Harsh Mistress”, där jag först läste uttrycket. Den handlar om din mamma.

  DrNever: Hej! Kul med ny kommentator (kommentatör? kommenterare?). :) Jag är mycket riktigt långväga ifrån, västkusten by way of Norrland. Men huvudstaden lockar, av flera skäl. Det blev sushi på Ping Pong kitchen istället, men jag ska ha dina tips i åtanke för nästa besök. :)

  Kat: Östra, där har jag aldrig varit. Eller ja, knappt Sahlgrenska heller, men där har jag iaf ätit lunch en gång. Alltid nåt. Jag hänger ju på västkusten då och då (ska till Orust på midsommar till exempel) så en lunch in the future kanske inte är omöjlig!

  Mårr: Intervjuvn (*ryyyyyys*) gick bra! Ska dit och auskultera nästa måndag. Då kommer de gräva fram sina unknaste kadaver ur kylarna för att skrämma livet ur de stackars gröna små nyleggade. Vi är fyra som är utvalda, och en av dem kommer komma dit och auskultera samtidigt som jag. Förhoppningsvis är han en tossig kuf som får mig att framstå som ett socialt geni i jämförelse. Såvitt jag vet har ingen av de sökande mer erfarenheter än jag, så det här är till 100% en popularitetstävling. Gaaah.

  Jag vill äta lunch med dig med! Vi får trolla till det på något sätt helt enkelt. Måste ju någon gång få tillfälle att se nyförvärvet. :)

 8. drnever said,

  08 juni 2010 den 23:24

  Hej! Kommentator är det bestämt :) (Jag var tvungen att dubbelkolla). Men vad kul, då kanske jag stöter på dig någon gång när du fått jobbet. Håller tummar och tår! Fast jag har iofsig inte kommit så långt att jag vandrar runt på såna ställen, men vem vet ;) på stan kanske.

 9. Sofia said,

  09 juni 2010 den 11:05

  DrNever: om du vandrar runt i fel del av stan och ådrar dig en liten skottskada så kommer vi säkert ses. :)

  Förutsatt att jag får jobbet förstås. Hoppashoppashoppas.

 10. drnever said,

  09 juni 2010 den 18:36

  Hah! Eller så kan jag helt enkelt komma och hälsa på dig när du får jobbet, utan skottskada dårå. Känns mindre omständligt så.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: