The end is near

Idag var sista arbetsdagen i Lilla Staden. Jag har ägnat de sista två dagarna åt administration (detta är ett löst begrepp som även inkluderar att äta choklad och shoppa läppglans på Åhléns) med resultatet att min signeringslista nu är TOM för första gången på ett bra tag. Lycka!

Jag har förstås dikterat lite idag så det lär dyka upp lite mer på listan framöver. Förhoppningsvis finns det något slags system med att de andra kollar av signeringslistan åt mig, men jag får nog slänga ett öga på den när jag börjar på nya jobbet sedan.

Det allra sista jag åtgärdade var en remissretur från dr Asshole på kirurgen, som returnerat remissen med hänvisning till att det ska göras en röntgen först. Jag funderade en stund på att skriva en ny remiss, med ungefär följande formulering:

”Hej dr Asshole, ditt dumma jävla sär!  Här kommer en ny remiss med exakt samma formulering som den gamla remissen, eftersom du uppenbarligen inte kunde bemöda dig med att läsa ända till slutet av texten där jag skriver att en röntgenremiss är skriven. Eller läste du det men var för lat för att be sekreterarna samordna kirurgbesöket med röntgen? Hur som helst så har jag nu tvingats göra samma arbete två gånger och tycker därmed mindre om dig än någonsin förr. Det är anmärkningsvärt, med tanke på att jag ett flertal gånger har utsatts för de sk. ”undervisningstillfällen” det innebär att ha dig som bakjour.

Lev väl dumjävel.”

Men så skrev jag inte, för jag är rent sinnessjukt trevlig, speciellt mot folk jag avskyr.

Hur som helst, min AT-tjänst är nu till ända. Jag har fått alla underskrifter i min AT-bok och skall bara ordna en vidimerad kopia på examensbeviset, sedan är det bara att skicka in ansökan om legitimationen (efter att jag hostat upp 2000 blanka kronor förstås, det är inte gratis direkt). License to kill! Eller något sådant.

På söndag går flyttlasset till Stora Staden (eller ja, den Något Större Staden åtminstone). Samma morgon kommer en av läkarsekreterarna och hämtar min säng. En ny fin dubbelsäng dyker upp från IKEA på onsdag, tills dess får jag sova på golvet.

Överhuvudtaget har jag gjort mig av med en imponerande mängd saker i samband med den här flytten. Imorgon kommer folk från den lokala returmarknaden och hämtar min håriga soffa, mitt lilla soffbord som jag tröttnat på och min rappliga skrivbordsstol. Röda korsets second hand har fått sex kassar böcker och lika många kassar kläder. Soptippen har fått mitt gamla skrivbord och ungefär hälften av allt jag äger.

Återstår sista delen av packningen och – ångest – flyttstädningen.

Därefter väntar två hela veckor med lediga dagar! Jubel och änglabasuner. Jag har jourkomp som täcker nästan hela ledigheten, och snälla sekreteraren på nya jobbet sa att det var helt ok att ta allt på kompen och ligga ett par timmar minus tills vidare. Jag har dessutom 37 timmar extra komp från apriljouren som jag av ren reflex bad att få ut i pengar, plus traktamente från psykplaceringen i höstas. Jag lär således inte svälta i slutet av maj.

Så, för att summera: livet är bra just nu.

7 kommentarer

 1. Mårr said,

  30 april 2010 den 18:44

  Very good shit, all of the above!

  Grattis, du är en månad före i leg-läget….jag ska vara AT-trasa med dumstrut maj ut, jag.

  (Och WTF, ska man ha examensbeviskopia IGEN? Var det nåt fel på den man skickade in för att få skriva AT-provet? Suck.)

 2. Sofia said,

  30 april 2010 den 23:06

  En månad före slutet, det var ungefär då jag började varva ner ordentligt och hitta på ursäkter till att ta ledigt (”STI-symposium i Stockholm!”). :)

  Jag tror man behöver det igen, ja. Jag har fyllt i en ansökan och skaffat ett personbevis, men examensbeviset är kvar. Borde kanske få examensbeviskopian vidimerad och hela skiten inskickad innan jag flyttar på söndag, annars hamnar det väl i en flyttkartong som packas upp nån gång i juli. Och hur ska det då funka i Apodos, utan egen förskrivarkod? (såvitt jag kan bedöma så är det hela skillnaden mellan leg och icke-leg, utöver vårdintyg, men det behöver jag förhoppningsvis aldrig skriva på Lungan).

  (Fast man vet aldrig. Vi haft geriatriska patienter som blivit akut psykotiska och fått skickas till Psyk för tvångsvård, men det händer ju inte varje dag direkt.)

 3. Mårr said,

  11 maj 2010 den 22:41

  Nu vill jag veta vad det var för vackert du blängde på i helgen! :)

 4. Mårr said,

  11 maj 2010 den 22:42

  Förresten var jag mäkta stolt över mig själv när jag fick remissvar från hud, hade skickat frågeställning ”condyloma accuminata?”. Svaret var….(trumvirvel)….condyloma accuminata!

  Jo, SÅ risigt är det med mina hud- och STI-kunskaper att jag blir stolt över en sån sak! :)

 5. Sofia said,

  14 maj 2010 den 13:06

  Lång, vacker och stundtals naken ingenjör. Endorfinrus! :)

 6. Doktoranden said,

  17 maj 2010 den 21:16

  Altså ursäkta min plumpa rättframhet, men nyfikenheten tog bisarrt nog överhanden. Visst var det dig jag hälsade på på mottagningen idag under eftermiddagen?

  (även om det inte funkar helt adekvat i sammanhanget så är det inte pojken som skrivit kommentaren som var den vilsna kandidaten på lubgmottagningen. Nejdå, host host)

 7. Sofia said,

  18 maj 2010 den 07:25

  Doktoranden: jomen visst var det det! Trevligt att träffas! Vi ses på röntgenronden. :)

  /Den vilsna underläkaren på lungmottagningen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: