Fredag eftermiddag

Strax före fem räcker inte energin till längre och jag lämnar två anteckningar odikterade och packar ihop för att gå hem (dikterar på tisdag istället, lagom tills jag glömt alla detaljer).

Klär på mig ytterkläder, tar ut stetoskop och lilla antibiotikahäftet från läkarrocken, de är oumbärliga inför söndagsjouren. Går ut ur min läkarexpedition, stänger dörren. Öppnar igen och släcker lyset. Stänger. Inser att jag inte har nyckeln i jackfickan och går in igen. Kommer på att nyckeln ligger i jeansfickan, går ut igen. Låser. Låser upp igen och går in och hämtar stetoskop och lilla antibiotikahäftet. Går ut och låser.

Lämnar mottagningen och går för att stämpla ut. Kommer på att lås-/flexkortet inte ligger i jackfickan och vänder om för att gå tillbaka ytterligare en gång. Låser upp mottagningsdörren. Halvvägs tillbaka till expeditionen inser jag att flexkortet sitter fastklipsat på mina jeans. Går ut ur mottagningen, stämplar ut och går hem.

Det är inte koffeinbrist i alla fall, det är jag säker på.

4 kommentarer

 1. Mårr said,

  09 april 2010 den 23:36

  Hahaha, hög igenkänning på det där, hur många gånger har man vänt om, suckat, stånkat, vänt om igen, glömt stämpla ut, glömt kortet i skåpet, låst in nyckeln i skåpet, glömt nyckeln till omklädningsrummet?
  Tur att jag var tämligen virrig redan innan, annars hade jag misstänkt distrikt som roten till det hela – även om det är värre än någonsin just nu.

 2. Bek said,

  10 april 2010 den 12:33

  stupiddoctor.blogg.se har aldrig känts lika nära att bli verklighet. :-D

 3. Sofia said,

  10 april 2010 den 13:06

  Nu när jag tänker efter så var jag nog inne och snurrade ytterligare en gång, för att lägga ifrån mig asken med sötningsmedel som jag brukar ha med mig i fickan till mitt te på fikarasten. Ett under av organisation, det är jag det.

  (Bek: är inte du nånstans och sjunger vid den här tiden?)

 4. elmagnus said,

  17 april 2010 den 20:24

  Jag förmedlar din beskrivning av artroskopi (plupp i knät, 2007) 2 x per år vid Artroskopikurser i Huddinge, såååå jäkla bra! Vill gärna att du kontaktar mig. Numera linköpingsbaserad. medcentrum.se /Mankan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: