90% of everything is crap

Titeln idag är ”Sturgeons Law”, ett citat som uttalades av favoritförfattaren Theodor Sturgeon som  argument mot påståendet att 90% av science fiction är skräp. Hans motargument var alltså att 90% av ALLT faktiskt är skräp.

Detta går också att applicera på innehållet i min lägenhet. Eller mitt liv.

Jag har rensat ut gamla tentor, fula utnötta skor, oviktiga papper, trasiga kläder och annat onödigt. Dessutom har jag nu rensat ut kassar med gamla papper och slungats rakt in i ångeststormens öga.

Domstolspapper. Läser igenom tingsrättens noggranna redogörelse och domen: den tilltalade döms till ett års skyddstillsyn samt skadestånd efter 10 års trakasserier och ofredande. Ja, för er som inte vet så har jag, förutom all annan crapitude som förekommit i mitt liv, en stalker som gjort att jag levt de senaste 6 åren med skyddade personuppgifter. Ångest, ångest.

Relationspapper. Rogers utskrivna dagbokssidor från perioden då vi hade en ”paus”. Denna paus ledde naturligtvis inte alls till att vi tog nya tag, utan var början till slutet. Började nästan gråta när jag läste igenom dem efter att ha råkat hitta dem i pappershögarna. Mer ångest.

Och för att toppa det hela så hittade jag ett gammalt provisoriskt pass med ett passfoto taget före min gastric bypass-operation, dvs när jag vägde 120 kilo och därmed såg ut som ett smällfett litet troll. Ååååh, vilken pepp för självförtroendet liksom. Ok, jag väger ju normalt NU, men ändå.

Ni vet hur man brukar säga, att inom varje fet kvinna finns det en smal kvinna som vill komma ut?

(eller som jag brukar uttrycka det: inom varje fet kvinna finns en smal liten slampa som vill komma ut och sätta på allt som rör sig)

I mitt fall känns det som tvärtom: i denna normalviktiga tjej döljer sig ett fetto som liksom måste innehållsdeklareras inför all eventuell dejting eller sexuell kontakt: ”Öööh, förresten, jag måste berätta att jag förut var jävligt fet, men nu är jag inte det längre. Ja, bara så att du vet alltså. Jag har lite för mycket hud här och var, även om plastikkirurgen gjorde ett fint jobb med magen.”

Bah. Dålig dag. För mycket nojande kring det förflutna. Det blir väl så när man vänder upp och ner på alla gamla tillhörigheter. Ironiskt nog görs ju denna utrensning för att jag ska kunna ta ett stort kliv in i framtiden, med allt vad det innebär. Och på det hela taget är livet fucking fabulous, med ett bra jobb på gång, fin lägenhet, bra lön, roliga kollegor och vänner som inte bara är trevliga utan även galna nog att nämna ordet ”dragkrok” inför en flytt. Det är klart, det kunde gärna få ha funnits lite spännande framtidsutsikter även på det personliga planet (ligga lite?) men man kan inte få allt, eller kanske åtminstone inte allt på en gång.

Nä, nu ska jag sluta noja och vara awesome istället.

8 kommentarer

 1. Mårr said,

  05 april 2010 den 21:26

  Men jisses vilka jobbiga prylar du varit med om!
  Det är skönt när man väl har rensat, men anledningen till att det bär en emot så mycket trots det är nog just de där ofrånkomliga känsloflashbackarna man får när man gräver i gammalt….crap.

 2. Sofia said,

  05 april 2010 den 21:31

  Ja, det är svårt att veta vad man ska göra med känslorna, med tanke på att det ju faktiskt är sådant som är överståndet – allt är ju bra NU, så varför gräva ner sig i det liksom. Men samtidigt så kanske man behöver damma av känslomaskineriet lite då och då för att inte bli alldeles för kall och cynisk.

 3. Doktoranden said,

  05 april 2010 den 21:47

  Du verkar vara totalt awesome.

  Heja dig och framtiden som ligger för fötterna.

 4. Sofia said,

  05 april 2010 den 22:58

  Doktoranden: Tack för peppen kära kollega! :)

 5. Josefin said,

  06 april 2010 den 09:05

  Själv trodde jag att jag skulle vara singel hela livet. Eller möjligtvis träffa en liten mal på universitetet, vars humor endast jag förstod och uppskattade. Han skulle vara introvert, ha minst 5000 högskolepoäng och en kostym som inte ens en mor kunde älska.

  Och så vaknade jag upp och var gift med en brandmansutbildad lastbilschaufför (som säger ”dragkrok” minst en gång i veckan). Men i ditt fall är nog ”liten lastbil från Statoil” the magic word.

 6. KatBat said,

  06 april 2010 den 18:25

  Crap gånger flera. Dels över pissigheterna du berättar om. Dels att du sätter ord på saker jag just för tillfället gladeligen förtränger.

 7. KatBat said,

  06 april 2010 den 18:33

  (gräver ner mig på mitt lilla hotellrum)

 8. Sabadon said,

  09 april 2010 den 23:22

  Men varför läste du DEM för? Jag visste inte ens att du hade sådana saker som mina dagboksutdrag. Sådana saker har jag slängt för länge sedan. Kan aldrig vara nyttigt att älta sådant som är gammalt. :)

  Nyttigt att veta att du rensat ut en massa gamla tentor. För… då kan jag slänga dina gamla pärmar och tentor som jag har här. ;)

  Sedan tror jag att ordet awesome känns lite stulet, nu när det används så ofta för en annan läkare. ;)

  Vi ses om drygt en månad. Då har du nog kommit in i din nya tillvaro. Då är det meningen att du ska skryta och visa mig hur nice allt är. :)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: