Men åååh.

Senaste jouren, blev uppringd till kirurgavdelningen där en ganska liten bukobs plötsligt hade fått 40 graders feber och ont i nacke, huvud och mage. Lämnade kaoset på akuten, tog hissen upp, gick in och började prata, fråga och klämma & lyssna på liten mage. Kanske hög UVI, kanske sorkfeber.

Och i slutet, när jag informerade den oroliga men mycket sansade mamman om att det nog var antibiotikadags trots blygsamt CRP så fick jag till svar: ”det känns mycket lugnare och tryggare nu när du är här.”

Åh. Det gör ont i hjärtat av stolthet.

8 kommentarer

 1. Marie said,

  03 april 2010 den 00:45

  You rock, doc

  (Jag kör påskerim – om än väldigt små – istället för norrmännens påskekrim.)

 2. Marie said,

  03 april 2010 den 00:46

  Och äh, ja, det är ju Mårr som blir Marie emellanåt, då

 3. Sofia said,

  03 april 2010 den 16:13

  Det är trevligt att man ibland får den där lilla bekräftelsen att jo, man är nog en skaplig doktor ändå. Duger i krig, liksom.

  (Fast just i krig skulle jag nog vara rätt värdelös, ointresserad av kirurgi som jag är. Men du fattar.)

  Lite bekräftelse på det personliga planet skulle förstås också vara mysigt. Men man får kanske nöja sig med att vara riddaren i vit rock på jobbet.

 4. Mårr said,

  03 april 2010 den 17:39

  Det lutar åt det, ja (för egen del, menar jag). Är nästan GLAD att jag ska jobba imorgon (jour-VC) och det skrämmer mig lite, jag kommer att sluta som den där patetiska gamla läkarinnan som jobbar alla storhelger, men bara om hon får hund- och kattvakt :)

 5. Sofia said,

  05 april 2010 den 19:47

  Jag löste ensamhetsfrågan med arbete under tidigare delen av AT, men nu är jag less på att jobba så då återstår egentligen bara glass och nätdejting.

  Och nätdejting… alltså för helvete.

  Några noteringar man gör sådär efter vägen: folk som i sina presentationer skriver att de är roliga är aldrig roliga. Folk som skriver att de är intressanta är aldrig intressanta. Folk som skriver att de har sjuk humor gillar Monty Python och/eller Killinggänget. Folk som säger att de har glimten i ögat har alltid barn. Och folk som tar slumpmässiga ord och antingen sätter dem inom citationstecken eller ger dem versaler… ja, de är förmodligen seriemördare.

 6. Mårr said,

  05 april 2010 den 21:23

  Agre. Skulle vilja påstå att crapandelen i just de där sammanhangen är 99.9% – och jag kan bara inte förmå mig till att försöka igen (sju år sen sist), hur många som än säger att de lyckats.
  (Ja, jag är nog crap själv till 99.9%, det kanske är orsaken?)

 7. Mårr said,

  05 april 2010 den 21:24

  Agre?
  Agree, skulle det vara.

 8. Sofia said,

  05 april 2010 den 21:29

  Ja, nog finns det en abundance av osorterat skräp på dejtingsidorna, även om det döljer sig guldkorn här och var. Men man får ju aldrig ligga med guldkornen så det är ju inte utan att man blir lite trött av hela proceduren.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: