Omnium artium medicina nobilissima est

Hemma igen efter besök i Hufvudstaden. Den var lika stor, myllrande och förvirrande som vanligt, men utbudet är stort av både snygga kläder och god sushi, så ok då. Har dessutom beskådat min allra första burleskshow vilket inte hittills har funnits med i Norrlands nöjesutbud. AT-stämman var trevlig och det var många bra föreläsningar – självklart utmärkte sig en dermatolog genom att hålla stämmans roligaste föreläsning om dermatologi i primärvården (”men om patienten berättade att han nyss varit på resa i Ryssland och snaskat runt lite, vad har vi då som diffdiagnos till pityriasis rosea?”).

Många gamla kursare. ”Jaha var jobbar du nuförtiden är det bra där vilken placering är du på när blir du klar med AT gjort tentan ännu vad blir det sen då flytta nånstans valt ST ännu eller vicka lite först?” Pah. Men visst, kul att se folk igen.

Tentaresultatet skulle meddelas vecka 13 vill jag minnas, men när jag läste hos allratrevligaste Mårr att hon fått reda på att hon klarat sig (GRATTIS!) så ringde jag hem till kattvakten och undrade om det möjligen låg ett kuvert från KI hemma på hallmattan. En dryg timme senare fick jag ett glatt sms där hon meddelade att jag klarat mig. Kunde dock inte riktigt tro på det förrän jag kom hem och läste det själv. Men det var sant – jag HAR klarat tentan. JAG HAR KLARAT TENTAN! Den allra sista tentan ever. Dags att få påskrifter i lilla boken och ansöka om legitimationen. Tjohoo!

Har gått igenom tentan i detalj och konstaterat att de var mycket generösa i poängsättningen i jämförelse med min egen uppskattning – jag hade totalt 90% rätt (plus en smiley med ett ”yes!” efter en fråga). Håller med Mårr om det totalflummiga i att psykfrågorna var helt omöjliga att veta om man svarat rätt på ens när man läst facit. Jag fick till exempel full poäng för mina diffdiagnoser och mina förslag om att behandla med ECT i öppenvård, trots att det inte överensstämde med facit på en endaste punkt.

Så, tentan avklarad, en av kollegorna har kontakter som kan tapetsera om sovrummet åt mig för en rimlig kostnad och det verkar finnas galningar i bekantskapskretsen som kan tänka sig att hjälpa till med flytten. Lite hångel på det här så har man ju snudd på en dräglig tillvaro.

Angelika Hedlund a.k.a. Dixie Bell – precis sådär söt i verkligheten också.

2 kommentarer

  1. Bek said,

    28 mars 2010 den 20:51

    Jag visste inte att din mamma hade pityriasis rosea.

  2. Mårr said,

    29 mars 2010 den 22:45

    Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, jag har ju redan gratulerat men det ska liksom präntas in på rätt ställe åt eftervärlden, tokgrattis på dich auch!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: