In my montage, I have glasses

En sån här dag, när trist väder och försök till koffeinavvänjning tvättar bort varenda liten gnutta energi i kroppen, så är det bara en aktivitet som känns lockande: dagdrömmar.

Det gäller bara att hitta något bra och lockande att drömma om. Inte för avlägset och orealistiskt (vinna 50 miljoner, vakna upp och se ut som Angelina Jolie, ha en stimulerande och intellektuell konversation med Anders mamma) men inte heller så realistisk att det gränsar till praktiskt planerande (inredning av nya lägenheten, hur fan ska flytten gå till, köpa ny dator?).

Efter långt begrundande har jag hittat ett lagom orealistiskt men ändå jordnära tema att dagdrömma om – min nya balkong. Jag insåg nämligen att den faktiskt är ca 10 m² stor och därmed skulle inrymma en hel del möbler, till skillnad från ittebittebalkongen jag har nu. Temat ”balkong” knyter ju dessutom fint an till huvudtemat ”det är snart vår för helvete” som inspirerar till dagdrömmande i stort sett dagligen.

Så nu har jag ägnat förmiddagen åt att bildgoogla på balkonginspiration och göra orealistiska planer som aldrig kommer realiseras. Underbart! Min nya fantasibalkong kommer vara belagd med fluffigt konstgräs á 470 kronor/m², och möblerad med en fin sittbänk med massor av färgglada kuddar (låt oss för ett ögonblick ignorera det opraktiska i att ha en miljon kuddar utomhus i ett land där det regnar 9 dagar av 10). Ett lagom stort bord och ett par stolar kommer också finnas, så att man kan äta frukost utomhus (jag tror iofs att jag har kvällssol, ännu en punkt på ignorera-listan). Solstol för de dagar då jag inte ids gå ner till strandpromenaden för att sola.

Och växter! I min fantasi är jag en helt annan person, en sådan som inte dräper sina krukväxter efter två veckor av rent ointresse, en sådan som påtar och planterar, som kan dra upp växter från frön, som aldrig får spinnkvalster eller bladlöss på sina blommor, som kommer ihåg att vattna.

Fantasin målar upp väggar fulla av klängväxter, krukor som svämmar över av blommor, luften tjock av väldoft och surrandet av bin och humlor. Kanske små träd i krukor? Och givetvis örter som jag kan använda till min matlagning – i den här fantasin lagar jag även mat regelbundet (ha!), god dessutom. Jag tror bestämt att hela balkongfantasin är förlagd i medelhavsmiljö, vilket är lätt hänt om man har sett Bostadens virtuella lägenhetsvisningar av detta område.

Inredningstemat ”allt” gäller givetvis balkongen också, precis som inomhus.

1 kommentar

  1. Bek said,

    19 mars 2010 den 20:13

    Och så en trädgårdszombie! :-D

    Eller du kanske ska ha en liten vinterträdgård med fina stenar som du samlat när du vandrat på stranden, och som du kan sitta och känna på ibland när du behöver ladda batterierna.

    Egentligen vet vi ju alla att din fantasi mest består av sex på en balkong.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: