Veckans

…observation: alla dermatologer har fantastisk hy.

…hoppla: mitt födelsemärke på kinden som sett likadant ut de senaste trehundra åren är ett transdermalt naevus som skall fotograferas med dermatoskopkamera för att det ”ser intressant ut”.

…manliga uppmärksamhet: sprang på söta tvåmeters-Daniel från i somras och fick en kram. Han har skaffat lite skägg. Fan vad söt han är.

…leksak: dermatoskopet! Höll nästan på att nöta ut batterierna, som Beks mamma brukar säga.

…kompis: adjunkt Bek (även knd som ”Anders” eller ”den galna dansken på våning tre”) som sett till att jag inte varit alldeles ensam och utan underhållning under mitt besök i Stora Staden.

…trevliga slump: Linda är på Stora Sjukhuset! Fina bästa Linda som dessutom kommer till Lungan till hösten (tydligen är överläkare Michal där ibland också, en storrökande polack som inte riktigt är klockren i rollen som lungdoktor men som definitivt tillhör favoritkollegorna).

…retard moment: insikten under avdelningsronden att jag faktiskt inte kan någonting alls om varken vare sig pyoderma gangrenosum eller bullös pemfigoid. Bara att nicka och le, nicka och le, medan jag febrilt försöker anlägga en intelligent min och låtsas som att jag inte alls har glömt hela Hudkursen.

…ämen vafaan: tog med lilla datorn till Stora Staden, men glömde ta med en trådlös mus. Touchpaden har släppt lite i ena hörnet och gör inte riktigt sitt jobb perfekt. Suboptimal datorupplevelse.

7 kommentarer

 1. KatBat said,

  10 mars 2010 den 23:12

  Pemfigoid? Ngt med blåsor…? Jag minns min minneregel: ”rött= kortison, brunt= cut it out”. Det funkade på nästan hela hudkursen.. Min syster envisas dessutom med att råka ut för alla konstiga utslag, svampar, eksem, rosacea, impetigo man kan. Ska nog be henne konsultera dig så kan du få övningspatient.

 2. Mårr said,

  10 mars 2010 den 23:19

  Alla behandlar sig själva med Aberela? (Eller varifrån kommer den fantastiska hyn? Please find out)

 3. Sofia said,

  11 mars 2010 den 20:30

  KatBat: något med blåsor ja. When in doubt, cut it out… funkar även som minnesregel på kirurgen (nästan lika användbar som den poetiska regeln: ”låt aldrig solen gå ner över en odränerad abscess”).
  En multihud-patient, bring it on! Så länge det finns Dactacort och Tetracyklin att tillgå så står en dermatolog aldrig rådlös. :)

  Mårr: jag frågade den sötaste av dem, och hon fnissade och sa att hon inte alls hade lagt märke till det sambandet (yeah, sure) men att hon trodde att dermatologer kanske aktar sig för solen lite extra mycket (de skyr även vitlök, kors och vigvatten). Men jag vet inte jag… de ser så… välsmorda ut! Jag tror på liberala intermittenta topikala kortisonkurer helt enkelt. Jag brukar personligen alltid behandla minsta fnas med Dermovat. :)

  Ny observation idag förresten: jag är slampigare än i princip alla std-patienter jag mött på mottagningen idag. Jisses. Och här går man och gnäller!

 4. Bek said,

  12 mars 2010 den 00:15

  Tack! Trots den horribla maten i sjukhus”mat”salen blev det en trevlig lunch, där jag såg en massa söta sjuksköterskor/läkarstudenter och du skrattade åt mina skämt. Det var faktiskt så trevligt att jag tänker helt överse med din lika horribla användning av ”varken”.
  Och som vi brukar säga om din mamma: ”Touchpaden har släppt lite i ena hörnet och gör inte riktigt sitt jobb perfekt.”

 5. Sofia said,

  12 mars 2010 den 07:35

  Bek: jag skrattar alltid åt dina skämt dear, det är en väl inövad reflex vid det här laget. Visst är Linda mysig?

  (och när fan använder man ”varken” om man inte får använda det sådär?)

 6. Sofia said,

  12 mars 2010 den 07:36

  Din mamma är en clit mouse.

 7. Bek said,

  12 mars 2010 den 08:17

  Hallå nu här. ”Varken” är negerande, så man kan t.ex. säga att man ”varken kan tala japanska eller klara en timme utan Red Bull”. Observera skillnaden mot ”vare sig”, som kan kombineras med ett negerande ”inte”, som i ”Hon kan inte vare sig tala japanska eller motstå en riktigt nördig datortekniker.”
  Så du kan säga att du INTE vet något om VARE SIG Dinmamma Gangrenosum eller Bullös Bagare”, eller så kan du säga att du kan VARKEN något om X eller om Y.
  Frågor på det? Bra, då kör vi.

  http://www.sesam.nu/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: