Meeeeeooooooowwwww

Mina yngsta katter löper. Ja, åtminstone den ena, men kanske den andra också. Det är första gången för dem och eftersom gammkissarna är kastrerade sedan länge hade jag faktiskt glömt bort hur satans jobbigt det är.

Ljudet. Ett ständigt meeooooooowweeoooooeoooouuurgghh ekar genom lägenheten dygnets alla timmar. Jag har sovit med öronproppar de senaste två nätterna.

Beteendet. Jag sitter i soffan och försöker se på tv, surfa eller läsa, och ungefär en gång i halvtimmen får jag en kattrumpa uppkörd mot ansiktet med tillhörande trampande baktassar och aura av desperation. Nej, de är verkligen inte kattungar längre. De gnuggar sig mot allt och är ganska äckliga faktiskt.

Desperationen. Igår stängde jag in Dizzy i en garderob bara för att få tyst. Sedan fick jag omedelbart dåligt samvete och tog ut henne igen.

Och nu slåss de också. Hmm, ja, då är de tysta åtminstone.

Dizzy står för det högljudda jamandet så hon är rätt tydlig med sitt löpbeteende. Carmen däremot verkar bara ha blivit lite mer kelig, men annars beter hon sig precis som vanligt. Detta är jag innerligt tacksam för, eftersom hennes jamande inte riktigt är som andra katters. Ni vet hur det låter när grisar skriker? Det där sträva gälla skriet som ger omedelbar gåshud – så låter Carmen om hon tycker att matte är lite långsam med att ställa fram maten. Börjar hon också  jama loss dygnet runt… ja, då häller jag upp en tiokilos hink med kattmat, låser lägenheten och reser bort en vecka tills de har lugnat ner sig.

4 kommentarer

 1. Bek said,

  08 december 2009 den 23:08

  Jag visste inte att din mamma heter Dizzy!

 2. Sofia said,

  09 december 2009 den 07:05

  Jag visste inte att din mamma heter Palmolive.

 3. Bek said,

  09 december 2009 den 08:20

  1-1.

 4. Maria said,

  30 december 2009 den 23:45

  Är det här ett kärleksbråk?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: