Här sitter jag och kan inget annat

Tillvaron flyter på här på vårdcentralen. De är snälla nog att boka in mina patienter så glest att jag hinner blogga lite mellan varven och det är ju fint ur ett arbetsmiljöperspektiv. Igår hann jag till och med köpa en personvåg från Clas Ohlsons webshop medan jag väntade på en patient. Det ryktas om att det är dubbelt så stressigt (minst) på den vanliga vårdcentralen så det gäller att passa på att njuta.

En personvåg ja. Vikten har skenat iväg senaste halvåret och jag tänkte styra upp det där nu. Givetvis med hjälp av min Iphone, vad annars? Den är min lycka, min glädje, mitt stöd i livet. Den hjälper mig nu att bokföra varenda intagen kalori och har lagt upp en kostplan åt mig som bör leda till ett halvt kilo flubber minus per vecka. På detta vis maximerar jag mina chanser till sex, rolig klädshopping och annat hedniskt leverne, vilket är målet med det hela. Den inköpta vågen är en sån där som kan mäta både fettprocent, benmassa och mängden vatten i kroppen. Min gissning är att min kroppssammansättning är 50% vatten, 40% marsipan, 9% koffein och 1% Otrivin, men vi får se vad vågen har att säga om det hela.

Nu är det snart förmiddagsfika. En clementin är 40 kcal, tänk på det.

90% marsipan, 10% svininfluensa

4 kommentarer

 1. DNA said,

  19 november 2009 den 15:21

  Hur många kalorier innehåller cointreauinjicerade chokladdoppade jordgubbar?

 2. Sofia said,

  19 november 2009 den 17:43

  Oh, det var längesen man smakade såna! Hmm, kan väl inte vara så mycket kalorier… mest C-vitamin. :)

 3. Sabadon said,

  20 november 2009 den 01:29

  Sorry, men… det var länge sedan jag verkligen skrattade. Och detta gör jag lite på din bekostnad. Jag känner mig såklart lite dum, på grund av det… men ändå: 40% marsipan. Ja, jag är simpel… men jag gillade det. :D

  … och sedan bilden. Voilá.

  Och sedan allvaret:
  Det är trist… att du känner att din vikt har börjat skena iväg. Det är riktigt trist, med tanke på vad du fått utstå för att förlora de kilon du hade förut. Men jag tror på dig. Jag vet att du är superstark, i vissa avseenden och jag vet att du är kunnig. Jag kan inte hjälpa dig mycket… men å andra sidan var jag väl inte mycket till hjälp förut heller? :)
  Men jag tror nog att du klarar det.

  Jag håller i alla fall tummarna – och du vet att du får ringa och kolla mina tummars status närhelst du vill.

 4. Sofia said,

  23 november 2009 den 09:27

  Skratta på min bekostnad du! Det bjuder jag på. :)

  Hittills funkar det bra att räkna kalorier, väntar bara med spänning på min supervåg så att jag ska kunna dokumentera framstegen gram för gram. Clas Ohlson skickade den häromdagen, och i lördags var den enligt Posten.se i Ånge. När jag kollade igen igår existerade den tydligen inte. Uppenbarligen en magisk våg! Den har brutit sig ut från Postens sortering och är nu på väg till mig på en flygande matta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: